Finsbråten

Vossakorv som festens hovedrett

Julen handler om tradisjon og samvær, og ofte er det de velkjente smakene som setter stemningen ved middagsbordet. Mens vossakorv tradisjonelt har vært ansett som et sidetilbehør til de mer kjente julerettene, vil vi i denne omgangen utfordre oppfatningen og plassere vossakorven i hovedrollen. Bli med oss og oppdag hvordan vossakorv kan skinne som en stjerne blant et knippe av variert tilbehør.

Om du ønsker å servere vossakorv med potet, kan du for eksempel gjøre det ved å prøve deg på en potetterrin, som tilfører det lille ekstra, eller en luftig potetsufflè som også passer små ganer.

Tilbehør:

Vågalt blåbær- og chilisyltetøy:

Ingredienser:

- 200 g tinte blåbær

- 1-2 røde chili, finhakket (juster mengde etter ønsket styrke)

- 100 g sukker

- Saften fra 1 appelsin

- 2 ss eplecidereddik

Fremgangsmåte

I en kjele, bland sammen blåbær, finhakket chili, sukker, appelsinsaft og eplecidereddik. La det småkoke i ca. 15-20 minutter til blandingen tykner. Sett det til avkjøling til syltetøyet har fått en fastere form.

Rødkålsalat med deilige smaker:

Ingredienser:

600 g rødkål

1 stk rødløk

2 stk røde epler

2 stk appelsin

1 pk ruccula

2 kopper valnøtter, grovhakket

Dressing:

5 ss olivenolje

2 ss eplecidereddik

Saften fra 1 appelsin

4 ss akasiehonning honning

1 klype salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

- Start med å lage dressingen. Kombiner alle ingrediensene i en bolle og sett denne til kjøl

- Legg de grovhakkede valnøttene i en tørr panne og rist disse i ca. 2 minutter til de er gylne. Om du ønsker, kan du ha litt honning over valnøttene mens de hviler for en ekstra deilig smak

- Hakk rødkål og rødløk i fine, tynne skiver.

- Skjer eplene og appelsin i biter

- Skyll ruccula og bland alt sammen i en passe stor bolle

- Bland inn dressingen og valnøttene og bland igjen. La det stå i 15 minutter før servering

Tips: Et dryss med parmesanost før servering gjør underverker!

Brokkolisalat

Ingredienser:

400 g dampet brokkoli skåret i små biter

40 g solsikkefrø, ristet i tørr banne

75 g rosiner

100 g tørkede tranebær

1 pk Finsbråten Originalen Bacon, skåret i små biter og stekt

Dressing:

Ca. 180 g majones

3 ss sukker

2 ss eplecidereddik

Klype salt

Fremgangsmåte:

Bland sammen brokkoli, solsikkefrø, rosiner, tørkede tranebær og bacon i en stor bolle.

I en annen bolle, lag dressingen ved å blande sammen majones, sukker, eplecidereddik og salt. Rør til sukkeret er helt oppløst

Hell dressingen over brokkolisalaten og rør forsiktig om. Dekk til bollen med plastfolie og sett til kjøl i 1-2 timer før servering. Dette gir salaten tid til å trekke til seg smakene.

Nyt!

-

Bacon- og soppblanding s:

- Stek bacon i strimler til de blir sprø. Ta dem ut av pannen og stek deretter sopp i baconfettet til de får en gylden farge. tilsett litt hakket persille og sitronsaft

4-6 porsjoner

Ingredienser

  • 2-3 pk med grovkvernet Vossakorv