Finsbråten

Wienerpølse og potetstappe

En klassisk middag elsket av hele familien!

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og del dem i terninger på ca. 4 x 4 cm. Fjern skallet på hvitløkfeddet. Ha potetbitene og hvitløkfeddet i en kjele med kokende, usaltet, vann. Kokes til potetene er møre, 18-20 minutter.
  2. Hell av vannet og la potetene dampe tørre i 2 minutter. Ha så smøret i kjelen og mos smør og poteter sammen til du får en stappe med så mange eller få klumper som du ønsker. Spe med melken og rør til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  3. Kok opp rikelig med vann i en stor kjele. Ta kjelen av varmen og legg i pølsene. Legg på lokket og la pølsene ligge i ca. 10 minutter. Pølsevannet skal ha ca. 80 grader. Da vil de ikke sprekke.
  4. Server pølsene og potetstappen med ketsjup og sennep! God middag!

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 800 g kokefaste poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 25 g smør
  • 2 dl h-melk
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

I tillegg trenger du:

  • 1 pakke Finsbråten Wienerpølser 560g eller Frankfurter 480g
  • Ketchup
  • Sennep