Kast mindre - nyt mer!

Vi vil at du skal nyte mer og kaste mindre. Her gir vi deg hverdagstips som rydder kjøleskapet, renser samvittigheten, gir glad mage og er godt for miljøet.

– Nytes med god samvittighet

Spikersuppe

Er det igjen pølser etter barnebursdagen eller ligger det kokte grønnsaker i kjøleskapet. Da er det perfekt å lage en kjapp og god grønnsakssuppe!

 

 

 

Se oppskrift!


til 4 personer

300 g gulrot
300 g potet
½ purre
1 ½ l vann
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ss grønnsaksfond
500 g wienerpølser eller andre pølser fra Finsbråten
3 ss soyasaus
nykvernet pepper
evt. litt salt
150 g sukkererter
½ potte koriander

PS! Er potetene og gulrøttene allerede kokt, trenger hele suppen bare 4–5 minutters oppvarmning/koking.

Skrell grønnsakene og del dem i terninger, skjær purren i tynne ringer og ha det i en kasserolle sammen med vannet og buljongen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.

Del pølsene i mindre biter og ha dem i kasserollen. Kok opp igjen. Ha i soyasausen og smak til med salt og pepper.

Del sukkerertene i mindre biter og grovhakk korianderen. Ha i suppen like før servering.

 

 

 

Restepanne

Gårsdagens kokte grønnsaker er perfekte å bruke i dagens middag. Her er det ferdigkokte poteter og gulrøtter som går i langpannen sammen med en kjapp tomatsaus, stekte grønnsaker og bacon/pålegg. Du kan også bruke andre grønnsaker i pannen.

For flere oppskrifter besøk frutimian.no

 

 

 

Se oppskrift!


Til 2–3 personer

Oppskriften kan enkelt økes til flere personer. Da bruker du en litt større langpanne.

 

Gårsdagens kokte grønnsaker er perfekte å bruke i dagens middag. Her er det ferdigkokte poteter og gulrøtter som går i langpannen sammen med en kjapp tomatsaus, stekte grønnsaker og bacon/pålegg. Du kan også bruke andre grønnsaker i pannen.

1 pk Finsbråten bacon og/eller rester av Finsbråten pålegg
½ rød paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks, 400 g, hakkede hermetiske tomater
2 ss soyasaus
100 g spinat
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
500 g kokte poteter
200 g kokte gulrøtter
75 g revet ost – her brukes en blanding av mozzarella og cheddar

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft eller gratinering, og finn frem en langpanne på ca. 20 x 28 cm.

Del baconet og/eller pålegget  i småbiter og brun på forholdsvis sterk varme i en stekepanne. Del paprikaen i staver og finhakk løk og hvitløk.

Når baconet/pålegget er nesten ferdig brunet, heller du ut overflødig fett og har paprika og løktypene i pannen sammen med baconet/pålegget. La det surre på medium varme i 4–5 minutter. Ha i tomatsausen og soyasaus og la det koke opp. La det koke i 5 minutter.

Vask spinaten og ha i. La det koke til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Del potetene og gulrøttene i skiver eller terninger og fordel i bunnen av langpannen. Hell tomatsausen over og dryss osten over der igjen.

Sett formen i stekeovnen og stek til osten har smeltet og blitt gyllenbrun.

 

 

 

 

Mat til overs?

Tips til restebacon
• Bacon er supergodt som strøssel til is
• Strø over litt baconrester i en omelett
• Frisk opp salaten med bacondryss
• Spice opp torsken med litt bacon
Tips til restepålegg
• Lag deilige pizzasnurrer med restepålegg
• Sprøstek skinkebitene å strø over salaten
• Bruk restene i en eggepanne – superdigg
• Strø påleggsbiter over fløtegratinerte-poteter
Tips til restepølser
• Krydre grønnsakssuppen med pølsebiter
• Har du en pølse igjen, lag en pyttipanne
• Lag en lunsjtoast med pølsebiter
• Eller hva med en chilligryte med pølserester?